Skip to: #HomeSweetHomeless

HOMESWEETHOMELESS website

Sleutelbos gevonden van Brian, Milena, Claudius, Mario, Toon, Massi, Leonardus, Rui, Immanuel of Sunday? Dit is een sleutel zonder huis. Lees hier het verhaal en deel het op social media

#HomeSweetHomeless

#HomeSweetHomeless

HomeSweetHomeless is een kunstproject van het Power of Art House – i.s.m. straatkrant Z! – om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van de ruim 36.000 dakloze mensen in Nederland. Het aantal daklozen is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Door het vertellen van persoonlijke verhalen van daklozen willen wij bewustzijn creëren en een kijkje geven in het leven van een dakloze persoon.

Sleutelbos gevonden?
Dit is een sleutel zonder huis.

Leg hem weer op een zichtbare plek en deel het verhaal op social media #HomeSweetHomeless

Op vrijdag 16 juli a.s. liggen 360 ‘verloren’ sleutelbossen verspreid in de straten van Amsterdam. Ze liggen overal: op de stoep, op bankjes, op muurtjes, bij bushaltes en op betaalautomaten. Het zijn opvallend kleurrijke sleutelbossen met diverse persoonlijke hangers, zoals een naamplaatje, een foto en een mini-notitieboekje. En een huissleutel. Echter past deze huissleutel op geen enkele voordeur. De sleutelbossen verbeelden de verhalen van een tiental dakloze mensen. Veel voorbijgangers zullen de sleutelbossen oppakken om te kijken of ze kunnen achterhalen van wie de sleutelbos is.

De volledige sleutelbosverhalen zijn te lezen in de bijlage van Z! nummer 10. 

Dakloosheid in Nederland
De 360 sleutelbossen vertegenwoordigen de ruim 36.000 dakloze mensen die Nederland in 2020 telde. Dakloosheid in Nederland is een groot probleem. Tijdens de lockdown waren daklozen zichtbaarder dan ooit. Toen het hele land thuis in lockdown zat, hadden de daklozen immers geen mogelijkheid om in quarantaine te gaan. Het stilvallen van de samenleving tijdens de quarantaine had grote invloed op deze kwetsbare groep. De zorg kwam tot stilstand, de lege straten leverden geen inkomen meer en door de coronamaatregelen moesten er noodopvanglocaties komen. Inmiddels zijn deze locaties weer gesloten en staan de meeste daklozen weer op straat. 

HomeSweetHomeless is een samenwerking tussen het Power of Art House en de Amsterdamse straatkrant Z!

Contact: info@powerofarthouse.nl

©Alphons Nieuwenhuis
©Alphons Nieuwenhuis